Site Logo E-PROJECTTOPICS

BACTERIAL FORAGING ALGORITHM BASED TUNING OF ON-LOAD TAP CHANGING TRANSFORMER FOR VOLTAGE REGULATION IN POWER TRANSMISSION NETWORK

πŸ“

Presented To

Engineering Department

πŸ“„ Pages: 100       🧠 Words: 12700       πŸ“š Chapters: 5 πŸ—‚οΈοΈ For: PROJECT

πŸ‘οΈβ€πŸ—¨οΈοΈοΈ Views: 357      

⬇️ Download (Complete Report) Now!

ABSTRACT
The control of voltage level has been identified as one of the most important operational needs for efficient and reliable operation of power system equipment. Due to the fact that both the utility and customer equipment are designed to operate at certain voltage ratings. Prolonged operation of the equipment at voltages outside the allowable range could adversely affect their performance and may cause forced outages. Therefore, voltage at terminals of all equipment in the system has to be kept within acceptable limits. This dissertation presents the use of Bacterial Foraging Algorithm (BFA) based tuning of on-load tap changer (OLTC) also known as under load tap changer (ULTC) transformer for voltage regulation in power transmission network with the intent of minimizing bus voltage deviation and reduction of transformer tap changing operation. A standard IEEE C57.131 2012 requirements for tap-changer control (0.85-1.15p.u) was adopted for this work and the simulation was carried out in MATLAB 2016 platform using power system analysis toolbox (PSAT).

PLEASE NOTE

This material is a comprehensive and well-written project, structured into Chapter (1 to 5) for clarity and depth.

To access the full material click the download button below

OR

Contact our support team via Call/WhatsApp: 09019904113 for further inquiries.

Thank you for choosing us!

πŸ“„ Pages: 100       🧠 Words: 12700       πŸ“š Chapters: 5 πŸ—‚οΈοΈ For: PROJECT

πŸ‘οΈβ€πŸ—¨οΈοΈοΈ Views: 357      

⬇️ Download (Complete Report) Now!

πŸ”— Related Topics

DEVELOPMENT OF A MODEL FOR INTERNAL NETWORK INTRUSION DETECTION SYSTEM FOR MULTI DISCIPLINARY CAMPUS NETWORK MODELLING OF WATER QUALITY DETERIORATION IN THE DISTRIBUTION NETWORK OF KADUNA METROPOLIS USING MATLAB DEVELOPMENT OF A MODIFIED EAST-WEST INTERFACE FOR DISTRIBUTED CONTROL PLANE IN SOFTWARE DEFINED NETWORK FOR WIDE AREA NETWORKS EVALUATION OF SOLAR-POWERED ABSORPTION HEAT PUMP SYSTEMS FOR MULTIPURPOSE APPLICATIONS EFFECT OF SOME VEGETABLE BASED OIL AS LUBRICANTS ON THE EXTRUSION OF ALUMINIUM ASSESSMENT OF THE HYDROPOWER POTENTIAL OF GORONYO DAM IN SOKOTO STATE, NIGERIA RELIABILITY-BASED RATING OF THE BS 8110 DESIGN CRITERIA FOR REINFORCED CONCRETE COLUMNS MODELING AND STABILIZATION ANALYSES OF A MICROUNMANNED AERIAL VEHICLE SYSTEM USING A MODIFIED RADIO CONTROLLED-BASED HELICOPTER MODELING AND SIMULATION OF A GRID CONNECTED SOLAR-HYDRO HYBRID SYSTEM TO SUPPLEMENT POWER SUPPLY IN KADUNA NORTH MODELING AND SIMULATION OF A SOLAR POWERED ADSORPTION REFRIGERATION SYSTEM NON-CIRCULAR BORING ON THE LATHE USING CHAIN DRIVE FOR POWER TRANSMISSION MODELLING AND OPTIMIZATION OF PID CONTROLLER’s PARAMETERS FOR DEEP SPACE ANTENNA POSITIONING SYSTEM USING GENETIC ALGORITHM DEVELOPMENT OF A ROBUST DIGITAL IMAGE WATERMARKING TECHNIQUE IN DISCRETE ORTHONORMAL STOCKWELL TRANSFORM DOMAIN BASED ON PHOTON POLARIZATION RADIAL DISTRIBUTION NETWORK MODELING AND ANALYSIS CONSIDERING POWER FLOW AND RECONFIGURATION DEVELOPMENT OF AN IMPROVED INTEGRATED ROUTING PROTOCOL FOR OPPORTUNISTIC NETWORK WITH CONGESTION CONTROL USING PRE-EMPTIVE DATA EVICTION ANALYSIS AND OPTIMISATION OF INTER CELL HANDOVER DYNAMICS IN A GSM NETWORK A STUDY OF THE UNIFIED POWER QUALITY CONDITIONER (UPQC) FOR IMPROVED RADIAL DISTRIBUTION NETWORK DEVELOPMENT OF A MODIFIED BACTERIAL FORAGING OPTIMIZATION ALGORITHM BASED BLACK HOLE ATTACK MITIGATION MODEL FOR WIRELESS SENSOR NETWORKS DEVELOPMENT OF A MODIFIED ENERGY-EFFICIENT CLUSTERING WITH SPLITTING AND MERGING FOR WIRELESS SENSOR NETWORKS USING CLUSTER-HEAD HANDOVER MECHANISM ENVIRONMENTAL IMPACT ASSESSMENT (EIA) OF THE PROPOSED KIRI HYDRO-ELECTRIC POWER PROJECT

click on whatsapp